Še enkrat o tej burji - Rafko

Zelo optimistična napoved za burjo v začetku avgusta se je skoraj uresničila.
Zelo dobro je bila napovedana že za v soboto popoldan, 6. 8., a na srečo sem se zadnji hip za odhod premislil in štartal v nedeljo v zgodaj zjutraj. V soboto popoldan  za surfanje vetra ni bilo. V nedeljo je ob 8. uri zjutraj je v Ližnjanu že lepo pihalo. Ob 9.uri je bilo prav lepo za mojo malo desko in 5m2. Po dobri uri mi uspel jadro raztrgati in nadaljujem z 5,7 m2 proti 11. uri pa uporabim še večjo desko (104l). 
V ponedeljek dopoldan malo glisiranja z veliko opremo, slab surferski dan. V torek zjutraj zelo lepo, mala deska 84 l in jadro 3,9 m2, po 10. uri pa 5,7 m2. V sredo dopoldan še kar zadovoljivo za večjo opremo. Popoldan je veter popolnoma popustil zato se odpravim domov. A ta burja presneta se je ob 17. h lepo ojačala in do večera omogočila lepo surfarijo, a žal brez mene. Tudi v četrtek in petek dopoldan je bilo še vetra za surfanje.
Tedenska burja se je skoraj uresničila, kar se pa v stabilnem vremenu le redko zgodi.
Slik za ta report nimam, me je pa vspodbudil report Danilota in prikaz zabeleženega vetra na merilni postaji Ližnjan. Dnevne boljše vetrovne razmere so prikazane v priloženih slikah.
Surferski spot v Ližnjanu poln do zadnjega kotička, predvsem kopalcev,  težko je dobiti še kak parkirni prostor.