Soma Bay, finalni report

Soma Bay - hotel Sentido Palace Royale

Final report

Vsi udeleženci smo že vpeti v naš vsakdan. Ko se sedaj zavrti film nazaj lahko ocenim našo letošnjo ekspedicijo v južne kraje za uspešno.

Prihod dela ekipe na lokacijo v Soma Bayu(3 člani so se odpeljali ločeno v sosednji hotel Carribean World), ki je bila nekaterim že poznana iz ekspedicije leta  2009, v zgodnjih jutranjih urah, nas je položil v postelje.

Napoved je bila neobetavna, pa vseeno so najbolj vztrajni (Janez, Dado, Boštjan in Boris ter Tomaž) skoraj vsak dan zabeležili črtico. Marko je dva dneva posvetil svoji družini z ogledom Luxurja in plavanja z delfini in koralnimi ribicami.

Zadnja dva dneva (sobota in nedelja dopoldan do odhoda) sta postregla s pravim vetrom. Vozila se je mala roba, jadra 3,3 - 4,9, v nedeljo je bilo še močneje in na polno je izkoristil veter le Boštjan z jadrom 4,5, Janez se je z jadrom 3,3 občasno ustavil, Marko  pa je  spoznal, da njegov EMŠO ni več kompatibilen z opremo pod 4 kvadrati. Ostali so dogajanje opazovali z obale.

Kot se za vsako ekspedicijo Oldsiboys-ov spodobi je bilo tudi nekaj poškodovanih. Rado je začel s skokom na nekaj ostrega, Matjaž  je dva dni preverjal hotelsko kanalizacijo , Marko je z nogo oplazil koralni greben.

Če potegnem črto:  dobra ekipa, pogrešali smo nekaj članov (Medo, Lado, Keka in Daniel) , malo slabše vetrovne razmere niso pokvarile vzdušja, dober spot in soliden hotel. Ponovljivo pod pogojem vetra.

Je pa dokončno dozorela naša dolgoletna ideja, da se naslednje leto odpravimo na drugo stran sveta, na Karibsko morje . Načrt je pripravljen, lokacija izbrana, prve aktivnosti opravljene in v kratkem bo objavljena tudi končna verzija odprave.