Fuerteventura Bushmans Trip


Fuerteventura Bushmans Trip
 

Dobeseden prevod imena Fuerteventura   izhaja iz fuerte: močan in ventura pomeni srečo, zaklad. V windsurferskem jeziku pa prevedemo kot močan veter, ker besedica viente v španščini pomeni veter. Dejansko pa prihaja metaforično ime tega vulkanskega otoka od popotnika Jeana de Bethancourta,  ki je po osvojitvi otoka v francoščini glasno izdahnil FORT AVENTURA! Kar pomeni težka osvojitev. Vse to pa drži, kajti otok je obdan s toliko naravnimi bogastvi, da jih vedno znova in znova odkrivaš še in še. Gore na njem so božanske in primerne za pohajkovalce. Ceste so nove in primerne za kolesarjenje in longboard. Plaže so nepopisno lepe in vsaka je čisto drugačna. Niti ne znam izbrati, katera je najlepša.  Jaz bi izbrala kar vse. IN VETER... je MMMMM magičen. Piha idealno za 4.4 in 4.0 ter je konstanten za razliko od pripovedi drugih. Ali pa imam tako srečo? Windsurfali smo v kraju Risco del Paso blizu Costa Calme.  V bližini je Mistralov station za izposojanje opreme. Imajo jadra North  in deske Fanatic.  Midva z Žanom navdušeno uporabljava to opremo, zato jo tudi Bushmanom priporočava in ponujava na tečaju, ki poteka v mesecu februarju (www.bushmans.si). Laguna za windsurfanje se napolni in je odvisna od lune in čez dan se spreminja, zato so tudi tečaji prilagojeni laguni. Globina vode v laguni mi je najgloblje segala do prsi (imam 162cm), zato je idealna  za začetnike in zlahka napreduješ. Sama sem zelo napredovala zaradi ravne površine vode- flat in s tem freestylanje na vodi je užitek. V zimskem času pa je na vodi  malo windsurfarjev, zato se je tudi lažje učiti .

Prepričala sva se, da je otok idealen za učenje in presurfala sva vse kraje na tem otoku, na sliki- zemljevidu jih lahko vidite označene z roza barvo. Kraji so božanski.  Izbrala sva pa tudi kraj La Pared, ki je idealen za učenje surfanja na valu, in priporočava vam, da ga preizkusite.  V tečaju ponujava obisk kraja in učenje/lekcije iz  surfanja, ki so vštete  v ceno windsurf tečaja. Torej, če imate še energijo po 3-4urah windsurfanja, gremo v La Pared, pa četudi samo na ogled. Razgled je lep s prečudovitim  sončnim zahodom, naredimo nekaj vaj za  surf stretching s pogledom na morje in valove. Na Fuerteventuri pa si je priporočljivo ogledati tudi Oasis Park, ki je živalski in botanični vrt hkrati. Toliko opic in dobrih »šovov« se najde v njem. Prevoz je brezplačen, kakor tudi do Mistralovega centra, če imaš tam izposojeno opremo.

To je Kanarski otok, ki pusti pečat v srcu in ne samo v windsurfaškem potnem listu,  je moja zadnja misel za vas in želim vam peščeno, sproščeno zimo z nasmehom na obrazu.

www.bushmans.si

 veseljem pomagamo in odgovorimo: info@bushmans.si

Video si lahko ogledaš tu:https://vimeo.com/117971399