Klitmoller

Mogoče je tvoj TOP Spot tisti na katerem sploh še nisi bil!? Vsaj meni je to, se pravi spoznavanje in raziskovanje novega izredno pomembno in tako sem že pred časom sklenil, da enkrat v vsakem letu obiščem nek spot na katerem še nisem bil. Moja lista je zelo dolga, lani sem naprimer uspel odkljukat Mauritius, letos pa sem se zelo spontano odpravil na Dansko.
Nekako tako je vseskupaj izgledalo. Pogledam prognozo in kaže 4 dni vetra, pokličem Nejca, ki je z Anžetom in Klemnom že tam, da preverim, če imajo plac v hiši še zame. Nabašem opremo se vsedem v avto, se vozim 12 ur, malo zaspim, se peljem še dodatne 4 ure in utrujen pridem direkt na spot Hanstholm Middles, kjer piha za 4.7 Treba je oddelat, saj prognoza kaže, da bo popoldan manj vetra. Temperatura morja in zraka je prijetnih 16 stopinj in nič kaj ne zebe, čeprav smo zelo severno.
Naslednji dan dopoldne vozimo Riff v Klitmollerju, ki je epicenter področja, ki mu lokalci pravijo Cold Hawaii na samem severozahodu Danske v pokrajini Thisted. Popoldne pa spet Hanstholm tokrat z malimi jadri.
Tretji dan je perfekten za Hastholm Fish Fabrik, kjer prijetno "smrdi" ampak zunaj ob pomolu se lomijo lepi valovi s kombinacijo sideoff vetra.
Zadnji dan je prognoza malo padla ampak kljub temu izkoristimo 2 uri surfanja preden, ko se odpravim na ponovno 16 urno pot domov.