Hacked By Jackmodss :: Poglej temo - 8.11.2009 - Formula treningi v Koprskem zalivu

 


Odgovori na to temo Stran 1 od 1
8.11.2009 - Formula treningi v Koprskem zalivu
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek 8.11.2009 - Formula treningi v Koprskem zalivu 
Kot že mnogokrat letos, smo se formulaši tudi na sobotno ciklonsko burjo navozili. Prvič sem vozil na tako burjo z dežjem, največja razlika v primerjavi z navadon burjo pa je v jakosti vetra; sunki niso tako močni kot pri "navadni" burji. Prav tako pasovi vetra (strženi) niso tako izraziti. Vstop v vodo v Žusterni, kjer ponavadi manj piha kot na sredini zaliva in proti Debelemu rtiču.

Trening formule po dogovoru poteka na polju z dvema bojama, prikazanem na sliki, kjer je približno 4 km "višinske" razlike. Prva boja je rdeča in se nahaja na robu Katarininega zaliva (če se prav spomnim ime tega zaliva), druga bela boja pa na sredini zaliva.
Štart je na drugi beli boji z večjim valom do druge rdeče boje s čistim flahom. Vožnja v orco od bele proti rdeči boji je običajno z dvema obratoma, z večjim kotom v veter pa potrebuješ samo enega. Downwind od rdeče proti beli boji ob zadosti močnem vetru (npr. nad 12 vozlov) pa lahko dosežeš spodnjo belo bojo v eni špuri.
Razlike med različnimi nivoji znanja pomenijo, da na cilj v orci prideš na taki razdalji tudi po 500 m za boljšim jadralcem, pri downwindu so pa razlike dosti manjše. Pri "majstrih" formulaših "leading group" so razlike samo v nijansah.


[/img]

Poglej uporabnikov profilPošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1