Hacked By Jackmodss :: Poglej temo - Piran, PIRANJA, Savudrija

 


Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Piran, PIRANJA, Savudrija
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Piran, PIRANJA, Savudrija 
No kot že veste se je to soboto odvila lepo organizirana, vetrovna in zabavna regata PIRANJA 09.
Namen za vikend je bil samo eden in to je bila prva udležba na regati v stilu "sodelovati" Smile.

Odhod na obalo je bil že v petek (preventivno). Dol na obali je bilo že kar nekaj vetrovne druščine in nismo rabili preveč časa, da smo nagruntal da bi glede na napoved bilo "pametno" zjutraj pred regato skočit še na "rahlo" ogrevanje na piransko punto. Wamos
Zjutraj na punti nas je bilo na vodi mislim da nekih osem. Pogoji na vodi pa za moje znanje kar konkretni. Rolling Eyes Od ene osmih do devetih je nažigalo u p *%&$# m #*=&%, no potem je pa zame (lahka perutnina 65 kg) ratalo "surfljivo", ampak še vedno polna kapa s 4.7 in 100 l.

Ob ene pol enajstih smo se pobral v Bernardin, kjer se je že vse pripravljalo za regato, katere štart je bil s polurno zamudo ob pol enih. Burja je obetala pestre pogoje na regatnem polju, vse od lukenj v portoroškem zalivu, pa brezvetrja pred Bernardinom in polno kapo vetra pred Piranom. Nato še prijava, sestavljanje opreme (8m2 pa 130l za 65kg) Wamos , zadnja navodila in gas v vodo čakat na štartni znak. Baje nas je bilo prijavljenih okoli 60+. Za štartno linijo pred klubom Pirat je bilo malo nervoze Wink ob čakanju na znak in nato gas proti prvi boji, ki je bila postavljena v božje rože gor proti vetru Mr. Green , tik pred marino v Luciji. Do te boje so nekateri (formulaši) mislim da prišli celo v direktni špuri ali pa največ z enim malenkostnim orcanjem. Drugi smo morali orcat malo večkrat, večinoma pa se je dalo ves čas glisirat. Ko smo končno opravili s prvo bojo, smo pikirali na drugo, ki je bila zunaj pred Piranom. Do bernardinskega hotela smo vsekali malo dol z vetrom in letelo je kar pošteno, pred Bernardinom pa ....... tako tako, godla.... (verjetno sem bil preblizu obale, zunaj baje dosti lepše potegne), no za Bernardinom pa zame luda kuča (kako formulaši še več kvadratov krotijo ne vem...) Wink ,verjetno bi se moral bolj oddaljiti od Bernardina in nato malo bolj v veter vozit na bojo, pa bi bilo lažje...., no po borbah z vetrom in vali nekako pofočkam še drugo bojo in spet ponovi vajo do tretje (prve) boje, vmes je burja imela tudi kakšno luknjo, po tretji boji pa samo še špura v cilj, ki je bil pravtako pred klubom pirat. High5

Rezultat: vse boje sem pofočkal in ne samo to, tudi v cilj sem prišel (pustimo to, da med zadnjimi nekje)! Cigara boy

Občutek med regato je bil dober tudi na račun čolnov organizatorja, ki so bili na celotni dolžini regatnega polja, tako da če bi šlo kaj narobe, ne b šlo dolgo. Wink
Po regati pa čevapi,pivo,muska,koktejli,.... skratka luštno.

Ker pa mora na vrhu sladice bit še češnja, smo šli v nedeljo zjutraj po njo na piransko punto in ker je ni bilo, smo šli pogledat še v Savudrijo. In res je bila tam. Za nas s 5-kami od ene osmih do pol enajstih. Verjetno se je dalo tudi še kasneje kej burje pokoristit, ampak mi smo se po luštnem vikendu počasi odpravili v kruto realnost ..... ponedeljek, služba, mal razbita dila,..., Wink

Lep vikend je bil, pa upejmo na čimveč takih.
Lp Miha

Poglej uporabnikov profil
Odgovori s citatom
Prispevek  
Super report, nimam kej dost več dodat razen prilagam sliko z gps-a svoje tekme za boljšo predstavo, sem imel enake težave orcanje do prve boje in vožnja preblizu bernardina.
Vozil sem pa 100l in 6,4m2, tako da sem z osvojenim 25 mestom na svoji prvi tekmi in v razmerah, ki so bile zadovoljen.

Mi smo šli pa v nedeljo v izolo in je bilo od nekje 10-ih do 2-h zame odlično za 6,4 so pa vozili ostali od 5-6 kvadratov.
PS. Pohvala organizatorju za odlično pripravo tekme in vsega po njej.

Lp PrimožNazadnje urejal/a doga 07/09/2009, 10:27; skupaj popravljeno 1 krat
Poglej uporabnikov profilPošlji E-sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek S PLAHTO OD "VIHARJA" DO BONACE V CILJU 
Pri FW so bili rezultati pri vrhu bolj ali manj pričakovani; prva mesta so pripadla najbolj izkušenim formulašem. Pogoji so bili spremenljivi, od polj z luknjami do vetra do 35 vozlov pri Piranski punti.

Ostali FW so vozili jadra 10 m2, jaz pa sem imel na voljo le 7,6 m2 in 11m2 in se odločil, kjub negotovosti zaradi zadnjega podatka o vetru s piranske boje, da sestavim 11m2.

Jadro sem natrimal tako, da sem po jamborju zategnil kakšnih 3 cm čez specifikacije, da dobim čim več free lesha, vendar na račun plitvega profila pri loku. Nastavitev je bila OK na orci do prve boje, pri downwindu pa sem imel, zaradi plitvega outhola, prazno jadro in zato slab kot v krmo, zaradi česar sem precej zaostal. Pri Bernardinu sem prišel preblizu obale in padel v vetrovno luknjo. Ko sem spet zglisiral, se je izkušena vodilna dvojica s polnim speedom vračala proti Luciji (Vidakovič, Biljman,... ).

Negotov občutek pred prihodom na odprto morje pri Piran. Že pred tem mi je jadro močno odpiralo in zvijalo, tako da sem izgubil veliko moči v rokah, ko sem skušal zapirati jadro toliko, da sem ostal v glisu.

Na odprtem se je začela borba z močnim vetrom, sunki in visokimi valovi, mimo mene so šli že vračajoči ostali formulaši, med njimi tudi Ačo. Z zadnjo nogo v chicken strapu sem pripeljal do čolna, kjer so v čolnu držali raztrgano bojo in celo dohitel Žigata, ki je pobiral jadro na obratu. Pri boji sem na obratu padel in nato telovadil z vodnim štartom v neskončnost, vedar mi je na koncu le nekako uspelo speljati in pripeljati nazaj v zaliv v rahlem downwindu, nato pa mimo Bernardina ponovno v orco do boje pri Luciji, kjer je kake 100 m pred bojo zmanjkalo vetra in je bilo treba splužiti mimo boje. S plahto od "viharja" do bonace do cilja.

Kot neizkušen formulaš sem zaključil tekmo med zadnjimi na 27. mestu, vendar sem vseeno vesel, da sem uspešno odpeljal krog v takih pogojih. Piranja 2009 je bolj družaben dogodek, tekma pa se odvija neodvisno od vetrovnih pogojev. Ob naraščajočem številu formulašev in slalomašev v Slo, bi imela tudi dobro organizirana FW ali slalom tekma, kjer bi upoštevali vetrovne pogoje, dobro udeležbo.

Zoran

Poglej uporabnikov profilPošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1